Vejlebo fandt farten i de københavnske gader

TCR Denmark-mesterskabet gæstede i weekenden Copenhagen Historic Grand Prix, og for Johnny Vejlebo blev det en blandet fornøjelse at køre racerløb i området ved Bellahøj.

Forud for weekenden havde Roskilde-køreren ikke tidligere kørt racerløb på en bybane, og det var da heller ikke uden nerver at han startede weekendens første løb fra en 11. plads. Om det var nerverne der gav et boost, vides ikke, men Peugeot-køreren leverede en stærk præstation og sluttede på sjettepladsen, lige efter teamkammeraterne Gustav Birch og Casper Elgaard – og dermed som bedste kører i Trofeo-mesterskabet.

Andet heat, der blev kørt søndag morgen, skulle have budt på mere af slagsen, men efter en god start måtte han midt i løbet udgå efter en kollision med en chikane.

– Jeg lå og jagtede Kenn Bach og var kommet meget tæt på, da han bremsede lidt tidligere til chikanen, end jeg forventede. På en bybane er der jo ingen steder at køre hen, så jeg bremsede alt hvad jeg kunne for at undvige ham, og i kampens hede har jeg så ramt den her chikane med et brag, fortæller Johnny Vejlebo, der som resultat måtte udgå med et ødelagt hjulophæng på sin Peugeot 308TCR.

– Mekanikerne har gjort et stort stykke arbejde for i det hele taget at få mig ud at køre, så det er jeg meget taknemmelig for. Det er dygtige folk, og der blev virkelig arbejdet for at få bilen klar til finalen, siger han.

Finaleheatet søndag eftermiddag bød som resten af weekenden på en masse gætterier om vejret. Weekenden igennem har vejret skiftet mellem strålende solskin og silende regn, og netop som TCR-feltet skulle på banen, begyndte regnen at falde.

– Vejret var slet ikke til at bedømme, så til sidst besluttede vi os for at sætte slicks på. I starten kom der pludselig en regnbyge, så der skulle jeg virkelig passe på, for det var rigtig glat. Til sidst tørrede banen op, og der fik jeg så en fordel i forhold til alle dem på regndæk – der var dog stadig nogle steder, hvor vejen var glat, men ellers var slicks rigtig godt sidst i løbet, fortæller Johnny Vejlebo, som sluttede løbet på tiendepladsen.

Måske kunne det være blevet til endnu mere – i hvert fald ville Vejlebo gerne have haft fem minutter mere:

– Jeg syntes pludselig at de femten minutter var alt for lidt. Jeg troede faktisk at jeg havde et par omgange endnu, da jeg fik det ternede flag, for jeg syntes ikke at vi havde kørt ret længe. Jeg ville gerne have haft de tyve minutter som vi plejer at køre, for så havde jeg måske også kunne kæmpe mig til en bedre placering.

Om to uger kan Johnny Vejlebo igen sætte sig bag rattet på sin Peugeot 308TCR, når årets store Grand Prix Danmark afholdes på Jyllandsringen. På mere velkendt territorie håber Vejlebo at kunne fortsætte de gode takter.

Vejlebo Motorsport

Foto: Boxengasse Media

Vejlebo fandt farten i de københavnske gader

TCR Denmark-mesterskabet gæstede i weekenden Copenhagen Historic Grand Prix, og for Johnny Vejlebo blev det en blandet fornøjelse at køre racerløb i området ved Bellahøj.

Forud for weekenden havde Roskilde-køreren ikke tidligere kørt racerløb på en bybane, og det var da heller ikke uden nerver at han startede weekendens første løb fra en 11. plads. Om det var nerverne der gav et boost, vides ikke, men Peugeot-køreren leverede en stærk præstation og sluttede på sjettepladsen, lige efter teamkammeraterne Gustav Birch og Casper Elgaard – og dermed som bedste kører i Trofeo-mesterskabet.

Andet heat, der blev kørt søndag morgen, skulle have budt på mere af slagsen, men efter en god start måtte han midt i løbet udgå efter en kollision med en chikane.

– Jeg lå og jagtede Kenn Bach og var kommet meget tæt på, da han bremsede lidt tidligere til chikanen, end jeg forventede. På en bybane er der jo ingen steder at køre hen, så jeg bremsede alt hvad jeg kunne for at undvige ham, og i kampens hede har jeg så ramt den her chikane med et brag, fortæller Johnny Vejlebo, der som resultat måtte udgå med et ødelagt hjulophæng på sin Peugeot 308TCR.

– Mekanikerne har gjort et stort stykke arbejde for i det hele taget at få mig ud at køre, så det er jeg meget taknemmelig for. Det er dygtige folk, og der blev virkelig arbejdet for at få bilen klar til finalen, siger han.

Finaleheatet søndag eftermiddag bød som resten af weekenden på en masse gætterier om vejret. Weekenden igennem har vejret skiftet mellem strålende solskin og silende regn, og netop som TCR-feltet skulle på banen, begyndte regnen at falde.

– Vejret var slet ikke til at bedømme, så til sidst besluttede vi os for at sætte slicks på. I starten kom der pludselig en regnbyge, så der skulle jeg virkelig passe på, for det var rigtig glat. Til sidst tørrede banen op, og der fik jeg så en fordel i forhold til alle dem på regndæk – der var dog stadig nogle steder, hvor vejen var glat, men ellers var slicks rigtig godt sidst i løbet, fortæller Johnny Vejlebo, som sluttede løbet på tiendepladsen.

Måske kunne det være blevet til endnu mere – i hvert fald ville Vejlebo gerne have haft fem minutter mere:

– Jeg syntes pludselig at de femten minutter var alt for lidt. Jeg troede faktisk at jeg havde et par omgange endnu, da jeg fik det ternede flag, for jeg syntes ikke at vi havde kørt ret længe. Jeg ville gerne have haft de tyve minutter som vi plejer at køre, for så havde jeg måske også kunne kæmpe mig til en bedre placering.

Om to uger kan Johnny Vejlebo igen sætte sig bag rattet på sin Peugeot 308TCR, når årets store Grand Prix Danmark afholdes på Jyllandsringen. På mere velkendt territorie håber Vejlebo at kunne fortsætte de gode takter.

Vejlebo Motorsport

Foto: Boxengasse Media