Vejlebo fik en våd afslutning på sæsonen

Regnvejr er bare ikke Johnny Vejlebo’s kop te. Det måtte den roskildensiske racerkører sande ved årets finaleløb i TCR Denmark, som blev kørt på Padborg Park.

Finaleweekenden var også sæsonens og mesterskabets første afdeling på den sønderjyske racerbane, men med erfaring fra tidligere løbsserier samt flere testdage på banen var Johnny Vejlebo velforberedt til weekendens finale.

Lørdagens indledende kvalifikation gik fornuftigt for Peugeot-køreren, som kvalificerede sig fjerdebedst blandt kørerne i Trofeo-mesterskabet for TCR-kørere over 40 år. I horisonten lurede til gengæld en vejrudsigt med regn – og det er ikke en Vejlebo-favorit.

Vejrudsigten holdt stik; søndag var det våd og kold asfalt, som kørerne i TCR-serien stod op til, og selvom det ikke var styrtregn, tørrede banen aldrig op. For Johnny Vejlebo betød det tre hårde heat, hvor han kæmpede mere med bilen end med konkurrenterne.

– Jeg bliver nok aldrig venner med regn. Jeg skal i hvert fald træne meget, kan jeg mærke, fortæller Johnny Vejlebo, som havde sine udfordringer med at finde fodfæste på sine regndæk:

– Jeg bliver frustreret over at bilen kommer med bagenden lige pludselig, og samtidig laver den bare hjulspind på vej ud af svingene. Det er fint at den kommer en lille smule med bagenden, for i tørvejr kan jeg bruge fordækkene til at trække mig ud af udskridningen. I regnvejr er det virkelig svært, må jeg indrømme.

Det blev til en sjetteplads og to fjerdepladser blandt Trofeo-kørerne, og Vejlebo er godt klar over, hvad der skal ske inden 2022-sæsonen går i gang:

– Vi skal ud og træne i regnvejr næste år. I Danmark må vi forvente at der bliver regnvejrsløb, og det har vi ikke trænet i år. Jeg har været lykkelig over det gode vejr på vores testdage, men det kommer så tilbage og rammer mig bagi nu som en boomerang.

Johnny Vejlebo slutter på fjerdepladsen i Trofeo-mesterskabet efter syv afdelinger af mesterskabet.

 

Vejlebo Motorsport

Foto: Boxengasse Media

Vejlebo fik en våd afslutning på sæsonen

Regnvejr er bare ikke Johnny Vejlebo’s kop te. Det måtte den roskildensiske racerkører sande ved årets finaleløb i TCR Denmark, som blev kørt på Padborg Park.

Finaleweekenden var også sæsonens og mesterskabets første afdeling på den sønderjyske racerbane, men med erfaring fra tidligere løbsserier samt flere testdage på banen var Johnny Vejlebo velforberedt til weekendens finale.

Lørdagens indledende kvalifikation gik fornuftigt for Peugeot-køreren, som kvalificerede sig fjerdebedst blandt kørerne i Trofeo-mesterskabet for TCR-kørere over 40 år. I horisonten lurede til gengæld en vejrudsigt med regn – og det er ikke en Vejlebo-favorit.

Vejrudsigten holdt stik; søndag var det våd og kold asfalt, som kørerne i TCR-serien stod op til, og selvom det ikke var styrtregn, tørrede banen aldrig op. For Johnny Vejlebo betød det tre hårde heat, hvor han kæmpede mere med bilen end med konkurrenterne.

– Jeg bliver nok aldrig venner med regn. Jeg skal i hvert fald træne meget, kan jeg mærke, fortæller Johnny Vejlebo, som havde sine udfordringer med at finde fodfæste på sine regndæk:

– Jeg bliver frustreret over at bilen kommer med bagenden lige pludselig, og samtidig laver den bare hjulspind på vej ud af svingene. Det er fint at den kommer en lille smule med bagenden, for i tørvejr kan jeg bruge fordækkene til at trække mig ud af udskridningen. I regnvejr er det virkelig svært, må jeg indrømme.

Det blev til en sjetteplads og to fjerdepladser blandt Trofeo-kørerne, og Vejlebo er godt klar over, hvad der skal ske inden 2022-sæsonen går i gang:

– Vi skal ud og træne i regnvejr næste år. I Danmark må vi forvente at der bliver regnvejrsløb, og det har vi ikke trænet i år. Jeg har været lykkelig over det gode vejr på vores testdage, men det kommer så tilbage og rammer mig bagi nu som en boomerang.

Johnny Vejlebo slutter på fjerdepladsen i Trofeo-mesterskabet efter syv afdelinger af mesterskabet.

Vejlebo Motorsport

Foto: Boxengasse Media