Ærgerlig slutning på en rigtig racerweekend

En påkørsel i weekendens sidste heat kunne ikke fjerne Johnny Vejlebos glæde over en løbsweekend i TCR Denmark, hvor der blev kørt rigtig race på Ring Djursland.

Der var nemlig god fart i Vejlebos Peugeot 308TCR på den kuperede bane, og under lørdagens tidtagning var han bare to tiendedele af et sekund fra at blande sig mellem de ti hurtigste kørere i feltet.

Det blev der til gengæld rådet bod på i det første heat, hvor Johnny Vejlebo efter lidt tumult i starten kørte sig frem i feltet og undervejs kæmpede en benhård kamp med et par af feltets unge, varme navne:

– Jeg kom godt afsted, og på et tidspunkt er der lidt pres på fra de to sorte Honda’er, og da vi kommer om i skoven (den bagerste del af banen, red.) ligger de på hver sin side af mig, fortæller Johnny, der fik glæde af sin erfaring fra racerbanerne:

– Det var noget tæt, men jeg havde jo en bande på hver side af bilen, så jeg holdt bare på, og det endte med at jeg også kom først ud på langsiden. Det var virkelig godt ræs, hvor der blev byttet lidt klistermærker og kæmpet hårdt om placeringerne, siger Johnny, som sluttede på en generel ottendeplads – og næstbedst i Trofeo-klassen.

Startrækkefølgen i weekendens andet heat bestemmes ved at tage de ti bedst placerede fra første heat og lade dem starte i omvendt rækkefølge. Dermed var Johnny Vejlebo startende fra tredjepladsen i et heat, som bød på tekniske udfordringer:

– Jeg fik en fornuftig start og kunne følge trit med de to forreste, men da vi kommer op i fart begynder bilen nærmest at hoppe. Det føltes lidt som der var en fælg som var blevet slået skæv, men kun når det gik ligeud og bilen kørte stærkt. Det var ikke helt optimalt, så jeg måtte tage til takke med en generel niendeplads og treer i Trofeo.

Finaleheatet blev desværre en kort fornøjelse for den hurtige Peugeotforhandler. Efter første sving på første omgang blev han klemt mellem to konkurrenter og måtte udgå med en defekt på bilen. En ærgerlig slutning på en ellers fantastisk løbsweekend:

– Det var et hændeligt uheld og hvad der kan ske i kampens hede, men jeg havde selvfølgelig håbet på at kunne afslutte weekenden med en pokal og gode point til Trofeo-mesterskabet. Jeg synes at der generelt er blevet kørt rigtig godt racerløb i weekenden, og det er sådan en weekend, man gerne vil komme hjem med pokaler fra.

Det næste løb i TCR Denmark køres den 25-26. juni på FDM Jyllandsringen.

Foto: Kim Gripping

Ærgerlig slutning på en rigtig racerweekend

En påkørsel i weekendens sidste heat kunne ikke fjerne Johnny Vejlebos glæde over en løbsweekend i TCR Denmark, hvor der blev kørt rigtig race på Ring Djursland.

Der var nemlig god fart i Vejlebos Peugeot 308TCR på den kuperede bane, og under lørdagens tidtagning var han bare to tiendedele af et sekund fra at blande sig mellem de ti hurtigste kørere i feltet.

Det blev der til gengæld rådet bod på i det første heat, hvor Johnny Vejlebo efter lidt tumult i starten kørte sig frem i feltet og undervejs kæmpede en benhård kamp med et par af feltets unge, varme navne:

– Jeg kom godt afsted, og på et tidspunkt er der lidt pres på fra de to sorte Honda’er, og da vi kommer om i skoven (den bagerste del af banen, red.) ligger de på hver sin side af mig, fortæller Johnny, der fik glæde af sin erfaring fra racerbanerne:

– Det var noget tæt, men jeg havde jo en bande på hver side af bilen, så jeg holdt bare på, og det endte med at jeg også kom først ud på langsiden. Det var virkelig godt ræs, hvor der blev byttet lidt klistermærker og kæmpet hårdt om placeringerne, siger Johnny, som sluttede på en generel ottendeplads – og næstbedst i Trofeo-klassen.

Startrækkefølgen i weekendens andet heat bestemmes ved at tage de ti bedst placerede fra første heat og lade dem starte i omvendt rækkefølge. Dermed var Johnny Vejlebo startende fra tredjepladsen i et heat, som bød på tekniske udfordringer:

– Jeg fik en fornuftig start og kunne følge trit med de to forreste, men da vi kommer op i fart begynder bilen nærmest at hoppe. Det føltes lidt som der var en fælg som var blevet slået skæv, men kun når det gik ligeud og bilen kørte stærkt. Det var ikke helt optimalt, så jeg måtte tage til takke med en generel niendeplads og treer i Trofeo.

Finaleheatet blev desværre en kort fornøjelse for den hurtige Peugeotforhandler. Efter første sving på første omgang blev han klemt mellem to konkurrenter og måtte udgå med en defekt på bilen. En ærgerlig slutning på en ellers fantastisk løbsweekend:

– Det var et hændeligt uheld og hvad der kan ske i kampens hede, men jeg havde selvfølgelig håbet på at kunne afslutte weekenden med en pokal og gode point til Trofeo-mesterskabet. Jeg synes at der generelt er blevet kørt rigtig godt racerløb i weekenden, og det er sådan en weekend, man gerne vil komme hjem med pokaler fra.

Det næste løb i TCR Denmark køres den 25-26. juni på FDM Jyllandsringen.

Foto: Kim Gripping