Vejlebo fandt farten på Jyllandsringen

Johnny Vejlebo kæmpede med bilen ved tredje afdeling af TCR Denmark-mesterskabet på FDM Jyllandsringen – og fandt farten mod slutningen.

I tidtagningen var resultatet ikke prangende. Uden at kunne sætte en finger på den præcise årsag måtte Johnny Vejlebo tage til takke med en startplacering som nummer 15 – nummer syv blandt Trofeo-kørerne.

Bedre gik det i første heat, hvor han kørte sig frem til 12. pladsen efter et fornuftigt løb. Farten manglede stadigvæk i bilen, men inden weekendens midterste løb gav mekanikernes arbejde pote.

Fra startposition 13 kunne den hurtige bilforhandler køre sig frem gennem et tumultarisk felt, der mod slutningen blev præget af en kraftig regnbyge. Da det ternede flag blev passeret, var det med Johnny Vejlebo på ottendepladsen; næstbedst i Trofeo-klassen. Hen mod målstregen var der flere konkurrenter som gerne ville forbi, men i erfaren stil afværgede Vejlebo alle forsøg og holdt placeringen hjem.

Finaleheatet bød igen på god fart i Vejlebos Peugeot 308TCR. Startplaceringen til finaleheatet bestemmes ved at lægge kørernes point fra de to første løb sammen, og dermed kunne Johnny starte løbet fra tiendepladsen. Et godt udgangspunkt for en stærk afslutning på weekenden.

Og det gik også godt – indtil en tur gennem sandkassen sendte Vejlebo ned gennem feltet.

– Det var egentlig et meget godt race, men der bliver puffet lidt undervejs, og på et tidspunkt får jeg et lille skub ud i sandet. Jeg troede faktisk at den ville sætte sig fast, men det lykkedes at holde momentum på og komme ud på banen igen, fortæller Johnny Vejlebo, som måtte nøjes med endnu en 15. plads og en sjetteplads i Trofeo-mesterskabet.

– Det tog lang tid at finde farten i denne weekend, og den slags koster. Løb to viste ret tydeligt, at bilen – og chaufføren – godt kan være med i den sjove ende af feltet, men jeg kan godt mærke at en del af feltet føler sig bedre hjemme på Jyllandsringen end jeg gør. Det er vilkårene, men jeg ville da gerne have haft flere point med hjem fra weekenden, siger Johnny Vejlebo, der til gengæld glæder sig til at komme tilbage til Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj i København. Det er nemlig næste punkt på kalenderen – og her skabte han gode minder i fjor:

– Jeg havde en fed weekend i København sidste år. Det passer godt til mig at køre på sådan en bane, og det kunne også aflæses på resultatlisterne. Så ja, jeg håber da, at det bliver lige så sjovt i år, slutter Johnny Vejlebo, som kan gå på sommerferie fra TCR Denmark på tredjepladsen i Trofeo-mesterskabet.

Foto: Kim Gripping

Vejlebo fandt farten på Jyllandsringen

Johnny Vejlebo kæmpede med bilen ved tredje afdeling af TCR Denmark-mesterskabet på FDM Jyllandsringen – og fandt farten mod slutningen.

I tidtagningen var resultatet ikke prangende. Uden at kunne sætte en finger på den præcise årsag måtte Johnny Vejlebo tage til takke med en startplacering som nummer 15 – nummer syv blandt Trofeo-kørerne.

Bedre gik det i første heat, hvor han kørte sig frem til 12. pladsen efter et fornuftigt løb. Farten manglede stadigvæk i bilen, men inden weekendens midterste løb gav mekanikernes arbejde pote.

Fra startposition 13 kunne den hurtige bilforhandler køre sig frem gennem et tumultarisk felt, der mod slutningen blev præget af en kraftig regnbyge. Da det ternede flag blev passeret, var det med Johnny Vejlebo på ottendepladsen; næstbedst i Trofeo-klassen. Hen mod målstregen var der flere konkurrenter som gerne ville forbi, men i erfaren stil afværgede Vejlebo alle forsøg og holdt placeringen hjem.

Finaleheatet bød igen på god fart i Vejlebos Peugeot 308TCR. Startplaceringen til finaleheatet bestemmes ved at lægge kørernes point fra de to første løb sammen, og dermed kunne Johnny starte løbet fra tiendepladsen. Et godt udgangspunkt for en stærk afslutning på weekenden.

Og det gik også godt – indtil en tur gennem sandkassen sendte Vejlebo ned gennem feltet.

– Det var egentlig et meget godt race, men der bliver puffet lidt undervejs, og på et tidspunkt får jeg et lille skub ud i sandet. Jeg troede faktisk at den ville sætte sig fast, men det lykkedes at holde momentum på og komme ud på banen igen, fortæller Johnny Vejlebo, som måtte nøjes med endnu en 15. plads og en sjetteplads i Trofeo-mesterskabet.

– Det tog lang tid at finde farten i denne weekend, og den slags koster. Løb to viste ret tydeligt, at bilen – og chaufføren – godt kan være med i den sjove ende af feltet, men jeg kan godt mærke at en del af feltet føler sig bedre hjemme på Jyllandsringen end jeg gør. Det er vilkårene, men jeg ville da gerne have haft flere point med hjem fra weekenden, siger Johnny Vejlebo, der til gengæld glæder sig til at komme tilbage til Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj i København. Det er nemlig næste punkt på kalenderen – og her skabte han gode minder i fjor:

– Jeg havde en fed weekend i København sidste år. Det passer godt til mig at køre på sådan en bane, og det kunne også aflæses på resultatlisterne. Så ja, jeg håber da, at det bliver lige så sjovt i år, slutter Johnny Vejlebo, som kan gå på sommerferie fra TCR Denmark på tredjepladsen i Trofeo-mesterskabet.

Foto: Kim Gripping